Retete de la voi!!!

Daca vreti sa va impartasiti o anumita reteta culinara de care sunteti mandrii si care cosiderati ca este foarte,foarte buna va astept sa mi-o trimiteti pe adresa de email retetedelicioase@yahoo.com . Eu o voi posta pe acest blog specificand prenumele si orasul persoanei care a trimis-o. Astept cu interes email-urile voastre!

17 aug. 2008

Tarta cu smochine

Ingrediente:
Blat -maxim o cana faina
-1/2 pachet unt sau margarina moale
-100 g zahar
-1 ou
-coaja lamaie
-esenta lamaie
-1 plic zahar vanilat
-1 plic Garant dr.Oetker
Umplutura:
-smochine aprox 20-25(in functie de tava fiecareia)
-1 lingura miere
-zeama de la 2 portocale
-nuca sau migdale sau alune macinate
Mod de preparare: Blatul:Se amesteca toate ingredientele.Trebuie sa iasa o coca sa nu se lipesca de maini.Daca coca este prea moale nu o sa o putem intinde.Mai adaugam faina daca este nevoie.Nu adaugati apa,sau lapte!!! Dupa ce am preparat coca o bagam la frigider in folie de plastic, 30 min sau chiar mai mult. Apoi o intindem,o punem in forma de tarta unsa in prealabil cu putin ulei,si o mai dam la frigider inca 30-40 min.Intre timp incingem cuptorul la foc mediu.Dupa ce scoatem tarta de la frigider o intepam cu furculita pe toata suprafata ei si o bagam la cuptor (la mijlocul cuptorului).O tinem 10 min.Scoatem tarta de la cuptor si o lasam sa se raceasca.
Umplutura: Punem smochinele taiate jumatati si asezate cu fata in jos (mai oprim 7-8 smochine) ,mierea si zema de portocale intr-o tigaie la calit.Tinem pe foc pana se ingroasa zeama,aprox 10-12 min.Luam tigaia de pe foc scoatem smochine si lasam la racit.Asezam smochinele pe tarta,adaugam si zeama in care am calit smochinele,presaram pe deasupra nuca macinata nu foarte marunt, adaugam si smochinele oprite taiate jumatati.
Dam tava la cuptor pana se rumeneste blatul.Umplutura o sa ramana putin mai moale.
Se serveste cu inghetata..Pofta buna!!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Doamne, nu pot sa cred ca nu are niciun comentariu reteta asta! Ce bine arata! De-abia astept s-o incerc si eu :)

Unknown spunea...

Draga Laura este foarte buna dar si foarte dulce aceasta tarta..:))Pup!

Cosmin spunea...

Eu nu am gasit smochine...si am facut cu prune...si as vrea sa incerc cu banane...oricum...foarte tare reteta ;) merci mult :D:D:D
P.S. curios cum o iesi cu zeama de lamaie in loc de portocala

Prieteni...:))