Retete de la voi!!!

Daca vreti sa va impartasiti o anumita reteta culinara de care sunteti mandrii si care cosiderati ca este foarte,foarte buna va astept sa mi-o trimiteti pe adresa de email retetedelicioase@yahoo.com . Eu o voi posta pe acest blog specificand prenumele si orasul persoanei care a trimis-o. Astept cu interes email-urile voastre!

27 iun. 2008

Placinta cu branza

Asa trebuiesc aranjate foile de placinta in tava: Tocmai scoasa din cuptor: Si finalul!!! Reteta de la mamaia mea care are 86 de ani!!! Avem nevoie de: -1 ou -aproape 1 kg de faina -2 pliculete de drojdie de bere (uscata am avut eu) -1 zahar vanilat -aproape 2 cani de lapte -2 linguri zahar -putina sare si pentru umplutura : -4 oua -1/2 kg branza dulce (poate sa fie si un pic sarata branza dar nu mai punem stafide) -stafide -1 cana zahar -1 borcanel smantana(daca avem) Facem o coca din cele de mai sus nu foarte tare ca sa o putem intinde.O lasam la crescut pana isi mareste vizibil volumul.Apoi o impartim in 4 sau 5 bucati.Intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire,punem umplutura din branza o intindem pe toata suprafata foii,o impachetam incretita si o aranjam in tava.Punem foile aranjate una langa cealalta ca in prima poza.Oprim putina umplutura care o amestecam cu un ou,ungem placinta cu aceasta si o bagam la cuptor,in partea de sus ca sa se rumeneasca si deasupra.Timpul de coacere aproximativ este 45-50 min,dar depinde de cuptorul fiecareia.Asa ca verificati... :) Pofta buna!

10 comentarii:

Anonim spunea...

OK..mi-ai dat de lucru in week-end am sa incerc si eu reteta ta

Unknown spunea...

Buna Sorina,sa-mi zici cum ti-a iesit!!!Pup! :))

Edith spunea...

Foarte frumoasa placintzica! Sa-ti traiasca bunicutza :)

Unknown spunea...

Multumesc mult,Edith!!!Te pup!

Irina spunea...

Frumoasa placinta si cred ca e tare gustoasa !

Unknown spunea...

Draga Irina intr-adevar este foarte buna!!Normal reteta originala este fara stafide si este fff buna calda cu smantana pe deasupra!Pupici!!!

Amalia spunea...

Alxandra, m-am uitat pe blogul tau si sunt retete numai una si una , ca de exmplu placinta asta... nu am mai mancat de cand eram mica, trebuie sa o incerc si eu. Da-mi voie sa te adaug pe lista mea de culinarese favorite. Pupic la bunica!

Unknown spunea...

Multumesc Amalia,si tu esti pe lista mea de bucatarese favorite.Te pupic!!! :))

Giorgiana spunea...

Alexandra, am o rugaminte: daca poti sa-mi spui cat are cana pe care ai folosit-o la masurat laptele si zaharul la aceasta placinta. Vreau sa o incerc, arata tare bine, si sa nu gresesc, punand prea mult sau prea putin.
Multumesc!!!

Unknown spunea...

Draga Georgi...este o cana normala nici una mare nici mica...cred ca aprox 250 ml.....important este sa masori ingredientele cu aceasi cana.Mult succes!

Prieteni...:))