Ingrediente:
Blat:-5 oua
-5 linguri apa calda
-180 g faina
-1 lingura cacao
-150 g zahar
-1plic praf de copt
Umplutura:
-compot de visine
-1 plic zahar vanilat
-2 pliculete gelatina dr.Oetker
Sirop:zeama de la compot + zahar +putina esenta rom
Ornat:2 plicuri frisca dr. Oetker+1/2 l lapte
Preparare:Prima data facem frisca dupa instructiunile de pe plic dar punem mai putin lapte decat este indicat si o bagam la frigider ca sa se intareasca.
Blatul :Se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se freaca cu apa si zaharul pana se face ca o maioneza.Albusurile se bat spuma pana nu se desprinde de pe vas si se adauga peste galbenusuri.Se incorporeaza si faina,cacaoa si praful de copt.Se pune in forma de tort cu hartie de copt.Se lasa la cuptor aproximativ 40-45 min.Deschideti cuptorul intre timp sa verificati cu o scobitoare daca este gata.
Umplutura:Un borcan compot de visine (eu l-am facut pentru ca am avut visinele la congelator).In acest compot se adauga pliculetele de gelatina si se respecta indicatiile de preparare dupa pliculete.Umplutura se face dupa ce am facut blatul ca sa nu se inchege intre timp.
Taiem blatul in doua bucati,partea de jos trebuie sa fie mai groasa decat cea de sus;Insiropam prima jumatate de blat (aceea mai groasa),punem umplutura din visine atunci cand incepe sa se inchege gelatina si 1/3 din cantitatea de frisca (restul se pastreaza pentru ornat).Se pune deasupra si cea de-a doua jumatate de blat insiropata.Tortul se imbraca in frisca si se orneaza dupa preferinte.Se da la frigider pana il servim.
Pofta buna!
3 comentarii:
cred ca a fost taare bun, la cate bunatati are in el :)
ce tortulet bun ai facut...delicios !!..pupice :)
Este un tort bun si racoritor.Va pupic pe amandoua! :D
Trimiteți un comentariu