Retete de la voi!!!

Daca vreti sa va impartasiti o anumita reteta culinara de care sunteti mandrii si care cosiderati ca este foarte,foarte buna va astept sa mi-o trimiteti pe adresa de email retetedelicioase@yahoo.com . Eu o voi posta pe acest blog specificand prenumele si orasul persoanei care a trimis-o. Astept cu interes email-urile voastre!

10 mai 2008

Tarta cu capsuni

Tarte mici
si mare...
Ingrediente: Blat
-maxim o cana faina -1/2 pachet unt sau margarina moale -100 g zahar brun (daca nu avem punem zahar normal) -1 albus -coaja lamaie -esenta lamaie -1 plic zahar vanilat
Crema
-1 plic budinca de frisca sau vanilie -1/2 cutie mascarpone (aprox.125 g) -1/2 l lapte -un pic de esenta migdale sau lamaie -4 linguri zahar
Umplutura
-in cazul de fata capsuni dar se poate folosi orice alte fructe:kiwi,portocale,banane,mure,mere coapte,pere,etc -2 plicuri gelatina
Mod de preparare:
Blatul:Se amesteca toate ingredientele.Trebuie sa iasa o coca sa nu se lipesca de maini.Daca coca este prea moale nu o sa o putem intinde.Mai adaugam faina daca este nevoie.Nu adaugati apa,sau lapte!!! Dupa ce am preparat coca o bagam la frigider in folie de plastic, 30 min sau chiar mai mult. Apoi o intindem,o punem in forma de tarta unsa in prealabil cu putin ulei,si o mai dam la frigider inca 30-40 min.Intre timp incingem cuptorul la foc mediu.Dupa ce scoatem tarta de la frigider o intepam cu furculita pe toata suprafata ei si o bagam la cuptor (la mijlocul cuptorului).O tinem aprox.20-30 min.Atentie!!!!Trebuie sa avem grija sa nu se rumeneasca pentru ca se intareste prea rau.Cand a inceput sa capete culoare alb,galbuie o scoatem si o lasam la racit in forma. Intre timp facem crema:preparam budinca dupa intrstructiunile de pe plic.Cand budinca e aproape gata adaugam si crema mascarpone,esenta de lamaie sau migdale si amestecam pana se incorporeaza.Imediat ce luam crema de pe foc o punem in crusta de tarta si o intindem uniform.Lasam sa se raceasca si cand s-a intarit adaugam fructele pe toata suprafata tartei.Preparam gelatina dupa instructiunile de pe plic si o adaugam peste fructe dar nu fierbinte,atunci cand s-a mai racit un pic.Trebuie sa avem grija sa nu se raceasca prea mult pentru ca se incheaga.Eu am tinut capsunile la frigider cu zahar iar din zeama care si-au lasat-o am preparat gelatina. Se da la frigider 2,3 ore inainte sa o servim ...dar cel mai indicat este sa o faceti seara si sa o mancati a doua zi ca sa se inmoaie blatul bine. Ca sa va iasa trebuie sa urmati reteta exact pas cu pas.Cel mai greu este de facut blatul de aceeea nu va grabiti cand il faceti si tineti coca la frigider timpul indicat.Prima data cand am facut acesta tarta nu mai aveam rabdare ca sa o fac mai repede;nu am tinut coca la frigider cat a trebuit si dupa ce am copt blatul era asa tare ca nu putea fi mancat.Asa ca tineti cont de patania mea...si o sa va iasa o tarta ...Delicioasa..!!! Pofta buna!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Pe cat de bine arata pe atat de delicioasa este!A fost foarte buna tarta cu capsuni!

Unknown spunea...

Pup! :D

Mona spunea...

ce frumoasa tarta ai facut !!..si cu capsuni este o bunatate...felicitari...pupice :)

Edith spunea...

Ce frumoasa-i tarta ta!! Super! :)

Unknown spunea...

Multumesc fetelor!!!Pe langa faptul ca este frumoasa este ffffff buna.Sotul meu a zis ca e mult mai buna decat cea de la cofetarie :D.

Prieteni...:))