Retete de la voi!!!

Daca vreti sa va impartasiti o anumita reteta culinara de care sunteti mandrii si care cosiderati ca este foarte,foarte buna va astept sa mi-o trimiteti pe adresa de email retetedelicioase@yahoo.com . Eu o voi posta pe acest blog specificand prenumele si orasul persoanei care a trimis-o. Astept cu interes email-urile voastre!

24 apr. 2008

Drob

Ingrediente:
-o punga ficatei de pui
-0 punga pipote de pui
-1/2 ficat miel
-1/2 plaman miel
-rinichi miel
-6 oua+4 oua fierte tari/ 1 tava,daca vrem drobul sa fie cu ou in mijloc
-2 legaturi ceapa verde
-1 legatura usturoi verde
-2 legaturi marar
-1 legatura patrunjel
-2 lingurite vegeta
-2 lingurite sare
-putin piper
Mod de preparare:
Se pun la fiert:pipotele,ficatul de pui,ficatul de miel,plamanul de miel,rinichiul.Dupa ce luam spuma schimbam apa pentru ca se lasa mult sange,dar punem tot apa calda peste carne.Dupa ce a fiert putin,pana se inmoaie ficatul,le luam dupa foc le dam prin masina de tocat.In apa in care am fiert carnea punem cepa si usturoiul tocate marunt si le fierbem 5-10 min.Apoi le scurgem si amestecam cu carnea tocata.Adaugam 5 oua,mararul si patrunjelul tocat marunt,sarea,piperul,vegeta si amestecam bine toate ingredientele.
Intre timp fierbem 4-5 oua tari,in cazul in care vrem sa punem ou in mijlocul drobului.Punem compozitia rezultata in 2 tavi de cozonac si mai adaugam zeama din care a fiert carnea si ceapa.Punem ouale fierte tari pe mijlocul tavii si le bagam in compozitie.Deasupra batem un ou si presaram faina.Daca avem prapore de miel il punem deasupra tavii.Se da la cuptor pana se intareste compozitia.Oprim cuptorul cand drobul mai era putina zeama altfel iese prea uscat.(dar atentie nu multa zeama ca iese drobul moale).
Din aceasta compozitie mi-au iesit 2 tavi de cozonac.O tava de drob am facut-o cu ou fiert in mijloc si cealalta tava fara ou.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Prieteni...:))