Retete de la voi!!!

Daca vreti sa va impartasiti o anumita reteta culinara de care sunteti mandrii si care cosiderati ca este foarte,foarte buna va astept sa mi-o trimiteti pe adresa de email retetedelicioase@yahoo.com . Eu o voi posta pe acest blog specificand prenumele si orasul persoanei care a trimis-o. Astept cu interes email-urile voastre!

29 apr. 2008

Ciorba de miel

Avem nevoie de:
-carne de miel
-telina
-1 morcov mare
-2 cepe
-1 cartof
-1 legatura ceapa verde,daca avem
-aproape 1/2 cana orez
-1 l bors
-1/2 legatura patrunjel
-1 legatura leustean
-4 sau 5 oua
-1 borcanel smantana (150 g)
-2 lingurite vegeta
-sare doar daca mai este nevoie
-1 lingura cu varf bulion
Mod de preparare:
Se toaca toate legumele in bucatele mici.Punem la fiert carnea de miel,luam spuma si adaugam legumele.Dupa putin timp cand incep ele sa fiarba se adauga si patrunjelul tocat marunt,vegeta.Dupa ce au fiert se adauga borsul si bulionul.Aceasta ciorba trebuie sa fie un pic mai acra pentru ca mielul este o carne destul de grea.Dupa ce a dat in clocot borsul se pune si orezul spalat in prealabil...cand a fiert si orezul,luam un castron separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu smantana si adaugam putin cate putin zeama de la ciorba fierbinte.Amestecam in continuare.Apoi punem galbenusurile peste ciorba.Albusurile se bat bine, le punem si pe ele in cratita si amestecam imediat.Dupa ce a mai fiert 1-2 minute,inchidem aragazul,adaugam leusteanul tocat marunt,amestecam si punem capacul peste oala de ciorba.O lasam acoperita 10-15 min si e buna de servit..
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Prieteni...:))