-carne de miel,eu am folosit o pulpa din spate
-usturoi taiat bucatele
-mirodenii pentru oaie si miel
-putin cimbru
-5-6 frunze foi de dafin
-1 1/2 pahar vin negru
-piper boabe
-sare dupa gust
Modul de preparare:
Parlim carnea ca sa nu avem vre-o surpriza cu vre-un fir de par.Facem gauri cu cutitul in carne si bagam usturoi,pe toata suprafata.Ungem carnea cu mirodeniile sus mentionate.Lasam peste noapte la frigider.A doua zi punem in tava apa pana la jumatatea carnii si o bagam la cuptor la foc potrivit.Intoarcem din cand in cand carnea,o intepam cu cutitul si o mai stropim cu sosul din tava ca sa se patrunda.Spre sfarsit adaugam vinul.Nu uitam sa luam sos din tava cu o lingura si sa ungem carnea.Cand prinde culoare rumena este gata.Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu