Asa trebuiesc aranjate foile de placinta in tava:

Tocmai scoasa din cuptor:

Si finalul!!!

Reteta de la mamaia mea care are 86 de ani!!!
Avem nevoie de:
-1 ou
-aproape 1 kg de faina
-2 pliculete de drojdie de bere (uscata am avut eu)
-1 zahar vanilat
-aproape 2 cani de lapte
-2 linguri zahar
-putina sare
si pentru
umplutura :
-4 oua
-1/2 kg branza dulce (poate sa fie si un pic sarata branza dar nu mai punem stafide)
-stafide
-1 cana zahar
-1 borcanel smantana(daca avem)
Facem o coca din cele de mai sus nu foarte tare ca sa o putem intinde.O lasam la crescut pana isi mareste vizibil volumul.Apoi o impartim in 4 sau 5 bucati.Intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire,punem umplutura din branza o intindem pe toata suprafata foii,o impachetam incretita si o aranjam in tava.Punem foile aranjate una langa cealalta ca in prima poza.Oprim putina umplutura care o amestecam cu un ou,ungem placinta cu aceasta si o bagam la cuptor,in partea de sus ca sa se rumeneasca si deasupra.Timpul de coacere aproximativ este 45-50 min,dar depinde de cuptorul fiecareia.Asa ca verificati... :)
Pofta buna!
10 comentarii:
OK..mi-ai dat de lucru in week-end am sa incerc si eu reteta ta
Buna Sorina,sa-mi zici cum ti-a iesit!!!Pup! :))
Foarte frumoasa placintzica! Sa-ti traiasca bunicutza :)
Multumesc mult,Edith!!!Te pup!
Frumoasa placinta si cred ca e tare gustoasa !
Draga Irina intr-adevar este foarte buna!!Normal reteta originala este fara stafide si este fff buna calda cu smantana pe deasupra!Pupici!!!
Alxandra, m-am uitat pe blogul tau si sunt retete numai una si una , ca de exmplu placinta asta... nu am mai mancat de cand eram mica, trebuie sa o incerc si eu. Da-mi voie sa te adaug pe lista mea de culinarese favorite. Pupic la bunica!
Multumesc Amalia,si tu esti pe lista mea de bucatarese favorite.Te pupic!!! :))
Alexandra, am o rugaminte: daca poti sa-mi spui cat are cana pe care ai folosit-o la masurat laptele si zaharul la aceasta placinta. Vreau sa o incerc, arata tare bine, si sa nu gresesc, punand prea mult sau prea putin.
Multumesc!!!
Draga Georgi...este o cana normala nici una mare nici mica...cred ca aprox 250 ml.....important este sa masori ingredientele cu aceasi cana.Mult succes!
Trimiteți un comentariu