Retete culinare usoare,delicioase la indemana oricui si multe alte lucruri interesante.Un blog pentru intreaga familie!In speranta ca acest blog va ajunge la sufletele voastre...Va mai astept!
Retete de la voi!!!
Daca vreti sa va impartasiti o anumita reteta culinara de care sunteti mandrii si care cosiderati ca este foarte,foarte buna va astept sa mi-o trimiteti pe adresa de email retetedelicioase@yahoo.com . Eu o voi posta pe acest blog specificand prenumele si orasul persoanei care a trimis-o. Astept cu interes email-urile voastre!
27 iun. 2008
Placinta cu branza
Asa trebuiesc aranjate foile de placinta in tava:
Tocmai scoasa din cuptor:
Si finalul!!!
Reteta de la mamaia mea care are 86 de ani!!!
Avem nevoie de:
-1 ou
-aproape 1 kg de faina
-2 pliculete de drojdie de bere (uscata am avut eu)
-1 zahar vanilat
-aproape 2 cani de lapte
-2 linguri zahar
-putina sare
si pentru umplutura :
-4 oua
-1/2 kg branza dulce (poate sa fie si un pic sarata branza dar nu mai punem stafide)
-stafide
-1 cana zahar
-1 borcanel smantana(daca avem)
Facem o coca din cele de mai sus nu foarte tare ca sa o putem intinde.O lasam la crescut pana isi mareste vizibil volumul.Apoi o impartim in 4 sau 5 bucati.Intindem fiecare bucata intr-o foaie subtire,punem umplutura din branza o intindem pe toata suprafata foii,o impachetam incretita si o aranjam in tava.Punem foile aranjate una langa cealalta ca in prima poza.Oprim putina umplutura care o amestecam cu un ou,ungem placinta cu aceasta si o bagam la cuptor,in partea de sus ca sa se rumeneasca si deasupra.Timpul de coacere aproximativ este 45-50 min,dar depinde de cuptorul fiecareia.Asa ca verificati... :)
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
10 comentarii:
OK..mi-ai dat de lucru in week-end am sa incerc si eu reteta ta
Buna Sorina,sa-mi zici cum ti-a iesit!!!Pup! :))
Foarte frumoasa placintzica! Sa-ti traiasca bunicutza :)
Multumesc mult,Edith!!!Te pup!
Frumoasa placinta si cred ca e tare gustoasa !
Draga Irina intr-adevar este foarte buna!!Normal reteta originala este fara stafide si este fff buna calda cu smantana pe deasupra!Pupici!!!
Alxandra, m-am uitat pe blogul tau si sunt retete numai una si una , ca de exmplu placinta asta... nu am mai mancat de cand eram mica, trebuie sa o incerc si eu. Da-mi voie sa te adaug pe lista mea de culinarese favorite. Pupic la bunica!
Multumesc Amalia,si tu esti pe lista mea de bucatarese favorite.Te pupic!!! :))
Alexandra, am o rugaminte: daca poti sa-mi spui cat are cana pe care ai folosit-o la masurat laptele si zaharul la aceasta placinta. Vreau sa o incerc, arata tare bine, si sa nu gresesc, punand prea mult sau prea putin.
Multumesc!!!
Draga Georgi...este o cana normala nici una mare nici mica...cred ca aprox 250 ml.....important este sa masori ingredientele cu aceasi cana.Mult succes!
Trimiteți un comentariu