Retete de la voi!!!

Daca vreti sa va impartasiti o anumita reteta culinara de care sunteti mandrii si care cosiderati ca este foarte,foarte buna va astept sa mi-o trimiteti pe adresa de email retetedelicioase@yahoo.com . Eu o voi posta pe acest blog specificand prenumele si orasul persoanei care a trimis-o. Astept cu interes email-urile voastre!

7 ian. 2009

Ma hranesc deci slabesc-Michel Montignac

Am gasit aceasta carte intamplator,am inceput sa o citesc, si datorita faptului ca am ceva kg in plus care s-au adunat in timpul sarcinii si inca nu am scapat de ele (chiar daca a trecut 1 an si 1 luna de la nastere) am decis sa urmez acest regim. Ce m-a convins sa urmez acest regim si nu altul??Ideea de a manca sanatos,de a nu ma infometa ca sa slabesc..in acesta dieta trebuiesc respectate cele 3 mese principale.
In continuare am sa va prezint cateva idei din aceasta carte:
-Sunt 2 faze principale: Faza 1 Pierderea in greutate
Faza 2 Mentinerea echilibrului ponderal
Prima faza -la care sunt si eu- presupune:
-eliminarea zaharului din alimentatie
-fara dulciuri
-eliminarea painii fiind permisa decat cea neagra cu tarate sau integrala
-nu se mananca niciodata la o masa glucidele rele,cum sunt numite in acesta carte(painea alba,faina,fainoasele) cu lipidele(carnea,grasimile,uleiurile)
-fara cartofi prajiti
-nu trebuie sarita nici o masa
-fara sucuri din comert de preferat cele naturale facute in casa
-de consumat multe legume
Acestea sunt doar cateva idei din aceasta carte...am inceput acest regim azi si ca sa fiu sincera abia astept sa vad peste o saptamana daca este vre-un rezultat. :))
Daca ati urmat acest regim si a dat rezultate, sau aveti vreo idee de meniu bazata pe acest regim,vreo intrebare ..orice.. va astept cu comentarii.O sa va tin la curent daca am reusit sau nu sa pierd macar cateva kg ..:))

20 de comentarii:

Ginette spunea...

Succes !! Se pare ca a dat rezultate (din cate am mai citit pe forumuri), dar trebuie sa ai rabdare si vointa.

Unknown spunea...

Multumesc mult draga Ginette...sunt si eu nerabdatoare sa vad ce se intampla..Te pupic!!!

Anonim spunea...

Eu am slabit 9 kg cu acest regim acum doai ani si acum sunt in faza de mentinere a greutatii. M-am mai ingrasat doar 2 kg dupa faza I si de atunci ma mentin. Practic mi-am chimbat modul de manca cu ajutorul acetei carti. Trebuie doar sa ai vointa si rabdare. Cele 9 kg le-am dat jos din mai pana in noiembrie.

Unknown spunea...

Crina imi pare bine ca mi-ai zis experienta ta legata de aceasta dieta...comentariul tau m-a incurajat foarte mult ceea ce inseamna ca daca exista vointa se si poate.
Mai am si eu o rugaminte la tine...daca ii amintesti de cand erai la faza I ce mancai..dimineata,pranz si seara...Te pupic si multumesc de mesaj! :))

Ducesa spunea...

Salut! e buna cartea ta in sensul ca slabesti daca respecti cu strictete ce scrie Montignac. Robert Turcescu a slabit asa dupa ce s-a lasat de fumat. insa, nu este chiar atat de sanatos regimul pentru ca iti recomanda costita prajita, carnati, zaharina...si alte chestii care nu-mi vin acum in minte. daca chiar vrei sa slabesti, crede-ma pe cuvant, ca cea mai buna dieta este Dieta South Beach si iti spun din proprie experienta. cumpara-ti cartea si citeste-o de la inceput si pana la sfarsit cu mare atentie. ai sa fii incantata si mult mai convinsa ca ai sa slabesti. si in plus e foarte simpla dieta. crede-ma, pe cuvant!
aaa, dieta are tot 3 faze si se pierd kg la greu inca din prima faza, mai ales de pe abdomen si coapse.

Unknown spunea...

Draga Ducesa pentru ca deja am inceput dieta aceasta o sa o continui un timp sa vad daca merge...daca nu cu siguranta o sa incerc altceva si ma voi indrepta spre sfatul tau..oricum daca gasesc cartea chiar o cumpar.M-ai facut curioas..mai ales cand e vorba de slabit!!!Te pupic si multumesc mult pentru mesajul tau!

Ducesa spunea...

Draga Alex, iti urez noroc si daca gasesti Dieta South Beach, ( o carte bleu cu scris alb de marimea unui manual ) cam 26-27 lei costa, ia-o, ca n-o sa-ti para rau. totul e mura-n gura, de la exemple de mancaruri, retete si pana la experientele celor ce-au tinut dieta. bafta!

Unknown spunea...

Ducesa multumesc mult pentru incurajare si cu siguranta o sa-ti urmez sfatul!!:)

lentz spunea...

Alexandra, regimul este dupa parerea mea cel mai bun. Am 39 de ani si toata viata mea am fost putin obsedata de faptul ca sunt mai plinuta decat ar trebui.Acum 4 ani am urmat regimul Montignac (dupa multe altele) si am avut cele mai bune rezultate. Am slabit aproape 10 kg in numai 3 luni. Desigur am urmat intocmai indicatiile din carte, timp de 4 luni, iar apoi am trecut la faza a II-a. Doi ani de zile nu am avut nici cea mai mica problema. Dar.... incet incet am inceput sa mananc dulciuri (mai ales inghetata). Aproape fara sa/mi dau seama am pus vreo 4 kg (in aproape 1 an). Am continuat cu micile mele excapade cu inghetata convinsa fiind ca pot oricand sa trec la faza I si sa scap de kilogramele in plus. Nu am reusit, tentatia a fost mai mare. Nu mananc paine nici acum, dar cate un pic de dulce tot mai fur. De aproape o luna am revenit la dieta, nu atat de drastic ca acum 4 ani, dar am rezultate. An dat jos deja aproape 2 kg. Imi place ca pot manca aproape orice, dar depinde cum le combin. Iti doresc succes! Ai incredere! Elena

Anonim spunea...

Alexandra, regimul este dupa parerea mea cel mai bun. Am 39 de ani si toata viata mea am fost putin obsedata de faptul ca sunt mai plinuta decat ar trebui.Acum 4 ani am urmat regimul Montignac (dupa multe altele) si am avut cele mai bune rezultate. Am slabit aproape 10 kg in numai 3 luni. Desigur am urmat intocmai indicatiile din carte, timp de 4 luni, iar apoi am trecut la faza a II-a. Doi ani de zile nu am avut nici cea mai mica problema. Dar.... incet incet am inceput sa mananc dulciuri (mai ales inghetata). Aproape fara sa/mi dau seama am pus vreo 4 kg (in aproape 1 an). Am continuat cu micile mele excapade cu inghetata convinsa fiind ca pot oricand sa trec la faza I si sa scap de kilogramele in plus. Nu am reusit, tentatia a fost mai mare. Nu mananc paine nici acum, dar cate un pic de dulce tot mai fur. De aproape o luna am revenit la dieta, nu atat de drastic ca acum 4 ani, dar am rezultate. An dat jos deja aproape 2 kg. Imi place ca pot manca aproape orice, dar depinde cum le combin. Iti doresc succes! Ai incredere! Lentz

Anonim spunea...

si eu m-am apucat de dieta lui Michel Montignac si am aceasi problema ce ar trebui sa mananc concret dimineata la pranz si seara, am vazut ca ai rugat-o pe Crina sa-ti dea niste pasi de urmat daca ai putea te rog sa mi trimiti si mie, multumesc
debbiexyx@yahoo.co.uk

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Marcela S. spunea...

Draga Alexandra, ma bucur sa te cunosc. Da, eu am urmat regimul asta, inainte de a veni in Canada si am slabit intr-un an aproximativ 18 kg. Trebuie tinut cu strictete si cere multa vointa. Iti doresc succes!

Unknown spunea...

Draga Marcela din pacate ambitia mea a fost mica,mica...nu pot sa ma abtin cand e vorba de mancare(doar cateva zile reusesc)!Dar spre bucuria mea,m-am angajat si in 2 saptamani am slabit 4 kg fara regim...:))

LF spunea...

Bine te-am gasit Alexandra! Eram in cautare de retete Monti si am ajuns la tine. Cum mai merge dieta? Eu am doar 2 sapt. de Monti. O zi buna!

Briana spunea...

Buna! Tocmai am descoperit acest blog in cautarea de retete monti faza I. Eu am inceput Monti de cateva zile, ma simt bine si abia...astept sa vad si ce-mi spune cantarul. Daca mai sunt si alte persoane care a inceput a manca sanatos si a si slabi in acelasi timp....sa ne impartaseasca din experienta proprie.

Unknown spunea...

Salut, am adoptat modul de viata :) Montignac si pot sa va spun ca da rezultate 100%. Intr-o luna am slabit 8 kilograme si nu "am facut foame" deloc, ma simt foarte bine si am mai multa energie decat inainte. Cartea si retete monti in format electronic eu le-am gasit aici: http://magazinmanastiresc.ro/monti/
Multa bafta !

Anonim spunea...

Hei,you.Am citit ce ai scris tu,cat si comentariile la postarea asta.Sunt curioasa daca ai reusit sa slabesti si daca functioneaza pt ca am auzit multe cuvinte de lauda la adresa cartii cat si a regimului si vreau si eu sa ma apuc de el.Multumesc anticipat.

silvica spunea...

salut fetelor,azi am inceput si eu,sper sa am forza si sa rezist cele 2-3 luni fara dulciuri,mie i-mi trebuiesc vreo 6-7 ca sa ma simt bine,eram slaba DAR DE CAND AM LASAT TIGARILE,nu ma mai pot controla,cate sunteti in aceiasi faza?

A.M.S spunea...

Si eu am inceput cu south beach. Dar am pus 5 kg la loc... Tot din cauza la tigari m-am pus pe slabit. M-am ingrasat 10 kg de la ele, le-am dat jos cu south beach, apoi efectul yoyo le-a pus pe 5 dintre ele la loc. Acum incerc si Monti, dar nu stiu cat am sa reusesc ca imi plac prea mult dulciurile si la miere nu stiu daca am sa pot sa renunt. :((

Prieteni...:))