Retete de la voi!!!

Daca vreti sa va impartasiti o anumita reteta culinara de care sunteti mandrii si care cosiderati ca este foarte,foarte buna va astept sa mi-o trimiteti pe adresa de email retetedelicioase@yahoo.com . Eu o voi posta pe acest blog specificand prenumele si orasul persoanei care a trimis-o. Astept cu interes email-urile voastre!

21 nov. 2008

Prajitura cu mere si scortisoara

Ingrediente:
-6,7 mere curatate de coaja si date prin razatoarea mare
-1 lingurita scortisoara
-300 gr biscuiti
-4 oua
-8 linguri zahar
-4 linguri ulei
-3/4 sferturi margarina unirea
-1 esenta vanilie
-8 linguri faina
-1 lingurita praf de copt
Modul de preparare:
Topim la cuptorul cu microunde margarina 10-15 sec.Merele rase le amestecam cu 3 linguri de zahar si cu lingurita de scortisoara.Intr-o tava mica (30/20 cm),punem hartie de copt apoi intindem cu o lingura margarina pe toata suprafata.Urmatorul strat intindem biscuitii macinati marunt si apoi ultimul strat de mere.Dam la cuptor 20 min la foc mic.
Intre timp facem chegul.Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu zaharul ramas.Galbenusurile le batem cu uleiul si le turnam peste albusuri.Adaugam esenta de vanilie,praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie si faina.Amestecam cu o lingura dar nu prea mult ca sa nu se lase albusurile.
Turnam compozitia peste mere si mai dam la cuptor aproximativ 20 min la foc potrivit.Incercam cu o scobitoare sa vedem daca este gata.Pofta buna!

15 comentarii:

Unknown spunea...

E bine arata ,am sa iau reteta de la tine si o fac si eu maine.E cumva sub denumirea acesi prajitura Transilvania??? o cunostinta de a mea a facut asa ceva si a fost foarte buna....mi-a placut mult.
Revin cu dovezi cind o fac,pupici

Unknown spunea...

Buna Sella,este intr-adevar foarte buna.Maine mai fac o tava ca deja s-a terminat.Denumirea originala nu stiu care este..eu am reteta de la o prietena.I-am dat denumirea dupa ingredientele care le folosesc si care o reprezinta.Te pupic si astept sa-mi spui cum a iesit.

Anonim spunea...

Alexandra draga, la mine pe blog te asteapta un premiu fooarte potrivit tie:)

Tare apetisanta prajiturica, si de sezon. Arata excelent! Felicitari!
O voi incerca si eu, cu siguranta.

Iti doresc un week-end placut!

Unknown spunea...

Buna si lesne de facut prajitura.
Ai la mine un premiu dulce.

Anonim spunea...

Alexandra, foarte apetisanta prajiturica ta, trebuie sa o incerc si eu. La mine pe blog te asteapta 2 premii, sa vi sa le ridici. Te pup!! :)

Unknown spunea...

Va multumesc din suflet fetelor si ma simt foarte onorata sa primesc aceste premii de la asa bucatarese pricepute ca voi!Va pup pe toate trei!

Irina spunea...

Alexandra, bine te-am regasit!

Maya spunea...

Egal cît de frumoasa si buna e o prajitura..tot cea mai buna ramînea cea cu mere!Eu înca nu am mîncat praji cu mere,sa nu-mi placa! :)
Arata fain!

Unknown spunea...

Si eu am aceasi parere..cand am descoperit reteta am facut aceasta prajitura de 3 ori in aceeasi saptamana...iti imaginezi!! Mai ales pentru copii este foarte buna!!!!!

Edith spunea...

Mmm ce pufosenie. Mi-a lasat gura apa :P

Unknown spunea...

:)) Te pupic Edith!!

Mamichan spunea...

Felicitari ,prajiturica arata foarte bine si o voi face si eu zilele urmatoare;)

Unknown spunea...

Multumesc..!!:))

Anonim spunea...

draga mea am facut prajitura~!!!1 e super dar blatul meu e mai compact si din frica de a nu se coace am tinut prima compozitie (biscuiti, mere, margarina) 30 min in loc de 20. chiar si asa a fost super. colegele mele s/au delectat cu ea!!! va pup cu drag si sa auzim de bine. nota 10 ++++

Unknown spunea...

Imi pare bine ca iti place prajiturica...eu blatul il fac dupa ochi,sa nu fie compozitia foarte groasa este important treaba asta si inca o regula de aur este cand batem albusurile NEAPARAT trebuie sa fie tari.Ca sa le testez, intorc vasul in care le bat, daca nu cad si nu se misca inseamna ca sunt batute bine.Te pupic!!!:))

Prieteni...:))