Retete de la voi!!!

Daca vreti sa va impartasiti o anumita reteta culinara de care sunteti mandrii si care cosiderati ca este foarte,foarte buna va astept sa mi-o trimiteti pe adresa de email retetedelicioase@yahoo.com . Eu o voi posta pe acest blog specificand prenumele si orasul persoanei care a trimis-o. Astept cu interes email-urile voastre!

5 mai 2008

Pizza cu blat subtire

Ingrediente blat:
-2 cani faina
-1 plic drojdie bere uscata sau proaspata
-1 lingurita zahar
-1/2 lingurita sare
-2 linguri ulei
-3/4 cana apa calduta sau lapte
Ingrediente sos:
-2,3 rosii coapte
-1/2 ardei gras
-2 catei usturoi
-1 lingura ulei (daca aveti de masline e mai bine)
-putin oregano uscat
-putin busuioc tot uscat
-putina sare
-piper dupa gust
Umplutura:
-cascaval ras
-masline fara samburi
-porumb fiert
-carnati subtiri
-kaiser sau bacon (ce avem)
-ciuperci proaspete taiate feliute subtiri
-parmezan
Mod de preparare:
Pentru blat:drojdia se freaca cu zaharul pana se face o crema apoi se amesteca toate ingredientele.Trebuie sa iasa o coca elastica,nu foarte tare dar sa nu se lipeasca de maini.Dam drumul intre timp la cuptor sa se incalzeasca.Dupa ce am pregatit coca, o asezam pe aragaz pentru ca este cald si creste in timp ce pregatim sosul si umplutura.Sosul:mixam cu blenderul toate ingredientele specificate mai sus .Apoi:
Luam tava de pizza o ungem cu unt sau margarina,presaram putina faina.Rupem o bucata de coca de marimea unui mar si o intindem cu mana in strat subtire pana acoperim tava.Apoi ungem blatul cu sosul de rosii si punem umplutura .Se baga pizza la cuptor,la foc mare.Aproximativ 10-15 min.Ca sa vedem daca este facuta ridicam blatul putin cu o furculita,el trebuie sa fie un pic rumenit.Mie din aceasta compozitie mi-au iesit 3 pizza de aprox.30 cm.
Pofta buna!

17 comentarii:

Edith spunea...

Ce bine arata pizza taa!!

Trebuie sa o incerc si eu (desi eu pizza fac doar cu aluat cumparat - din comoditate :D)

Bucataria-Paradis spunea...

Arata tare bine pizza...am voie doar sa privesc ca de papat nu poci,ca sint la dieta.

Alexandra T. spunea...

Fetelor puteti sa incercati acesta pizza cu mare incredere..este foarte simpla.Nu cred ca are cum sa nu va iasa.Iar umplutura o puteti pune dupa preferintele voastre. :)

Anonim spunea...

excelenta-----nota 10+

hipocritoss spunea...

Cea mai buna reteta de pizza pe care am incercat-o! Nu mi-a iesit niciuna asa de buna, pana acum!
Multumesc mult!

Alexandra T. spunea...

Imi pare bine ca ti-a iesit!!! Pup!

sendroiu.ro spunea...

si eu vreau sa o incerc...
www.sendroiu.ro

starcinema13579 spunea...

Am incercat si eu, nu a iesit ca in poza ta, dar este ok, cred ca mai trebuie sa incerc, sau probabil cuptorul este de vina, eu am stat 25 minute sa fie gata

Anonim spunea...

Astazi pentru prima oara in viata am facut pizza ... am urmat reteta ta si vreau sa spun ca a iesit excelenta!! Felicitari :* . Mi-a iesit un blat super subtire si bun :) Mersi pt. reteta :*

Alexandra T. spunea...

Imi pare bine ca ti-a iesit!:)

dana spunea...

multumesc din suflet pentru reteta.e prima oara cand a iesit pizza.fenomenala reteta.a doua zi ramasese la fel de buna.felicitari

dan spunea...

mie nu imi iesea blatul niciodata. aceasta reteta m-a ajutat mult.

multumesc.

Anonim spunea...

Foarte reusita reteta. Am incercat-o si eu astazi si a iesit perfect. De obicei blatul imi iesea foarte gros cu un aspect si gust mai mult de paine. In reteta asta, blatul se imbiba cu sosul de rosii, dar ramane crocant pe margine. In plus, este chiar foarte, foarte subtire. Exact asa cum imi place. Multmumesc pentru reteta, am notat-o deja in carnetelul meu. La multi ani 2012!

rada spunea...

minunat blatul!!!
eu am facut-o cu mozarella, sunca, ciuperci si masline...minunata :x

crina spunea...

Eu chiar acum o incerc.....sper ca imi va iesi

crina spunea...

Eu chiar acum o incerc.....sper ca imi va iesi

Anonim spunea...

Azi am facuto...e foarte buna.extraordinara reteta.

Prieteni...:))