Retete de la voi!!!

Daca vreti sa va impartasiti o anumita reteta culinara de care sunteti mandrii si care cosiderati ca este foarte,foarte buna va astept sa mi-o trimiteti pe adresa de email retetedelicioase@yahoo.com . Eu o voi posta pe acest blog specificand prenumele si orasul persoanei care a trimis-o. Astept cu interes email-urile voastre!

3 apr. 2008

Tiramisu

Ingrdiente: -2 cani de cafea -esenta de rom -zahar dupa gust -400 g piscoturi -1 crema de vanilie la plic(eu cumpar Dr.Oetker) -lapte ca sa preparam crema. Preparare: Se prepara siropul in care se vor inmuia piscoturile din: cele 2 cani de cafea care nu trebuie sa fie facuta tare,zahar si esenta de rom(poate fi mai multa esenta pentru ca da gust bun).Apoi preparam crema urmand instructiunile de pe plic. Se ia cate un piscot se inmoaie in siropul preparat,dar nu foarte mult.(Doar se baga in sirop si se scoate imediat.)Se pune pe un platou un strat de piscoturi apoi unul de crema si iar un strat de piscoturi.Deasupra se intinde ultimul strat de crema apoi se pudreaza cu multa cacao.Se tine la frigider 1-2 ore inainte sa o servim. Eu prepar aceasta prajitura intr-o tavita. P.S:Pentru mamicile cu copilasi aceasta prajitura se poate face cu Nesquik in loc de cafea.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Reteta ta poate fi foarte buna, dar in nici un caz nu e tiramisu. Crema pentru tiramisu este extrem de simpla: mascarpone, oua si zahar. Scrie pe orice punga de la piscoturi.

Alexandra T. spunea...

Te sfatuiesc sa o incerci sa vezi dc este tiramisu sau nu...oricum nu pierzi nimic pt ca este f buna!Eu fac aceasta reteta pentru ca nu-mi place oul crud nici in crema nici in alt preparat! :))

Victoria spunea...

Pentru crema se bat separat albusurile cu zahar si galbenusurile cu zahar, nu se simte gustul de ou crud. Incearca, e f. mare diferenta intre crema de vanilie si crema de mascarpone, care este absolut delicioasa!

Prieteni...:))