Retete de la voi!!!

Daca vreti sa va impartasiti o anumita reteta culinara de care sunteti mandrii si care cosiderati ca este foarte,foarte buna va astept sa mi-o trimiteti pe adresa de email retetedelicioase@yahoo.com . Eu o voi posta pe acest blog specificand prenumele si orasul persoanei care a trimis-o. Astept cu interes email-urile voastre!

22 apr. 2008

Pasca

Ingrediente:
Pentru aluat:
-1/2 kg faina
-1 pachetel drojdie proaspata sau uscata
-1/2 cana zahar,depinde cat de dulce o vrem
-coaja de lamaie sau esenta lamaie
-1 plic dr.Oetker coaja de portocala
-2 oua
-3/4 cana lapte
-esenta rom
-2 plicuri zahar vanilat
-1/2 pachet margarina(Unirea)
Umplutura:
-1/2 kg branza dulce
-4 oua
-1/2 cana zahar
-100 g stafide
-2 pliculete zahar vanilat
-1 plic dr.Oetker coaja de portocala
Preparare:
Aluatul:se pune faina intr-un castron inalt,drojdia se amesteca cu un pic de lapte caldut si se adauga peste faina.Margarina se topeste ,se amesteca cu laptele si se adauga peste faina si amestecam incet.Ouale se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se freaca spuma apoi se adauga zaharul.Cand sunt tari se adauga peste coca.Galbenusurile se freaca si ele putin si se pun peste coca.Se adauga vanilia,romul,esenta de lamaie si coaja de portocala.Se framanta coca care nu trebuie sa fie tare dar nici sa se lipeasca de maini .Ca sa creasca, am dat drumul la cuptor si am pus castronul in care am facut coca pe aragaz .(Castronul l-am acoperit cu o carpa.)
Umplutura se amesteca toate ingredientele.Se pastreaza un albus ca sa ungem pasca la sfarsit.
Eu am pus pasca la copt intr-o tava de tarta.Se intinde jumatate de coca,se pune pe fundul tavii.Din cealalta jumatate de coca se face un jnur impletit din doua fasii de coca.Se lasa la crescut iar dar fara umplutura.Atentie!!!!Daca punem umplutura peste coca si lasam la crescut ,nu mai creste si pasca ramane necoapta la mijloc.(Eu nu am mai lasat la crescut.)Se intinde umplutura,inainte sa bagam la cuptor pasca si apoi punem jnurul impletit pe marginea tavii,se unge cu galbenusul oprit pe deasupra.Tava trebuie unsa cu margarina si deasupra punem hartie de copt.Se baga la cuptorul incins foarte bine,dar nu jos ca se arde la fund si nu se coace deasupra.Normal tava trebuie pusa la jumatatea cuptorului.Se lasa pana se rumeneste deasupra si umplutura sa arate ca o budinca.
Pofta buna!

2 comentarii:

Lia spunea...

Frumoasa pasca alexandra . felicitari

Un Paste Fericit !!! alaturi de cei dragi.

Lory spunea...

Delicioasa pasca!!acum am terminat-o si eu
PASTE FERICIT!!!

Prieteni...:))