Ingrediente (pentru o tava mare):
-2 cani orez
-2 lingurite vegeta
-pulpe de pui (o caserola,aprox 6 buc)
-1 lingura cu varf de bulion sau 2 rosii
-1 lingurita de sare -dupa gust-
-2 morcovi mari dati prin razatoare
-1 ardei gras-daca avem-
-2,3 linguri ulei
-3 cepe potrivite tocate marunt
-patrunjel optional
Modul de preparare:
Orezul se spala in 3,4 ape apoi punem toate ingredientele de mai sus intr-o tava adanca destul de mare ca sa cuprinda tot si sa tinem cont ca orezul se si umfla la fiert.Amestecam,apoi adaugam apa pana putin mai jos de marginea tavii.Bagam la cuptor si mai amestecam din cand in cand.Tinem orezul la cuptor pana cand sunt toate legumele fierte bine (moi ) mai ales ceapa.Daca este nevoie se mai adauga apa pentru ca ea scade la fiert.Acest fel de mancare trebuie sa aiba sare suficienta altfel mancarea nu iese gustoasa.Cel mai bine este sa gustam din orez cu putin inainte sa inchidem cuptorul si daca mai este nevoie mai adaugam putina sare.Optional,la sfarsit adaugam putin patrunjel tocat marunt.
Dupa ce inchidem cuptorul mai lasam tava 10-15 min in cuptor cu usa inchisa.
Pofta buna!
2 comentarii:
asta e o mincare ardeleneasca!mama mea o facea si era tarer tare buna!o adoram cu totii!o fac si eu rar!dar parca avem nostalgia de atunci!o voi reface si eu dupa 1o ani!acu vad:fara morcov si ardei!deci e mincare adrdeleneasca!Sa stii ca am o simpATIE DEOSEBITA PT.SIRBI SI RESTUL LOR!SI PT.BLOGUL TAU!bravo!
Intr-adevar Mariana este o mancare foarte buna si usor de facut.Si ce imi place mie cel mai mult este faptul ca pot sa o dau fara probleme Lizucai (fetita mea de 3 ani)pentru ca nu are prajeala.Eu pun morcov obligatoriu si ardei gras doar daca am. :D
Trimiteți un comentariu