Am primit o reteta foarte apetisanta de la Nico ,pe care o voi incerca cu siguranta. Multumesc tare mult!!! Iata mesajul original:
Buna Alexandra!
La invitatia ta ,de a impartasi o reteta care ni se pare foarte buna... m-am gandit sa-ti trimit aceasta reteta tarta cu mere si crema. Eu de cand am descoperit-o (dintr-o revista ,acum catva ani) o fac destul de des . Este delicioasa ,se face si repede , toti care au mancat-o au fost foarte incantati . A devenit prajitura preferata in familire, sotul imi spune mereu sa o fac.
Uite reteta si pozele cu tarta .
Te pup si toate cele bune!
Nicoleta
Aluatul pt.tarta:
* 250 gr.faina* 30 gr. zahar* 100 gr.unt* 1 ou* un varf de sare
Umplutura:* 500 gr. mere...circa 3-4 bucati* 1 ou si 1 galbenus* 30 gr. faina* 70 gr. zahar* 250 gr.lapte* coaja rasa de la 1 lamaie * un praf de vanilie....................................................
Se pune faina pe planseta iar deasupra punem , untul cubulete( deja scos din frigider cu 1 ora inainte, trebuie sa fie putin moale), oul si un varf de sare. Se amesteca cu mana, pana devine totul o coca destul de tare. Aluatul se pune in frigider pentru o jumatate de ora.Intre timp , se freaca cu mixerul ouale cu zaharul, pana devin o crema, apoi se adauga faina, coaja de lamaie rasa si vanilia. In sfarsit ,se adauga laptele putin cate putin. Merele se curata de coaja, se scoate cotorul, se taie felii subtiri.Se scoate aluatul din frigider, se intinde in forma de tarta( 20-24 cm.diametru) unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Aceasta operatie se face cu mainile direct in forma, captusind si bordul in sus.Se aseaza merele in ordine, una dupa alta feliile sau in cercuri concentrice.Deasupra, se toarna compozitia de lapte , oua ,faina si zahar.Se presara putin zahar tos deasupra si se da la cuptorul deja incalzit.Se coace la o temperatura de 180°C timp de 40-45 minute, la pozitia din mijloc a cuptorului.Se serveste rece sau chiar calduta.
Pofta buna!
17 comentarii:
Fie ca Sarbatorile Pascale sa iti aduca lumina in suflet si in casa, bucurii, fericire si numai impliniri! Hristos a Inviat!
Iti doresc un Paste fericit!
Hristos a Inviat!
Dragele mele, Cristina si Nicoleta.. si eu va doresc sa aveti parte de un Paste Fericit cu multe bunatati pe masa si numai bucurii alaturi de cei dragi!
Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului, sa iti aduca pace si liniste sufleteasca, multa bucurie si fericire alaturi de cei dragi!! Hristos a Inviat!
Te astept cu un preiu pe blogul meu. pupici.
Am facut reteta ta, insa desi am respectatreteta, crema nu s-a facut crema, ci a ramas ca un lapte, care a trebuit sa il scurg afara. Am fost nevoita sa arunca tarta.
Esti sigura ca ai pus cantitatile corecte la crema ?
Imi pare rau ca nu ti-a iesit tarta...din pacate eu nu stiu sa-ti raspund,pentru ca aceasta reteta a fost trimisa de Nicoleta.Sper daca vede mesajul tau sa-ti poata raspunde.....:((
Ma gandesc ca totusi, crema aia ar fi trebuit fiarta putin, ca sa se ingroase, inainte de a o pune pe tarta si da la cuptor. Ca altfel, nu are nici o sansa de a deveni crema ... am respectat 100 % ce scrie in reteta, si tot a ramas in stadiul de lichid ...
O sa o rog pe Nico sa iti trimita o rezolvare in legatura cu crema!!!
Multumiri !
Reteta este scrisa corect ,nu este nimic gresit la cantitati si nici la modul de preparare.
Nu pot sa inteleg cum de nu ti-a iesit. Daca respecti exact reteta, rezultatul este garantat.
A facut si altcineva aceasta reteta si a avut alta parere.
Poti citi aici.
Te astept cu un premiu pe blogul meu, pupici.
Iti trimit un mesaj traditional din Franta !
Pe curand.
http://4.bp.blogspot.com/_Ai2IW4ZrBFQ/SirPHiORjTI/AAAAAAAAANY/LgDKFpBsbQA/s1600-h/bonne+fete2.jpg
Multumesc tare mult!Pupici!
Singamaraja reading your blog
Este super blogul tau.
Te asteapta un premiu la noi pe
http://reteteilustrate.blogspot.com/.
Felicitari!
Trimiteți un comentariu