Ingrediente:
Aluat:
-un ou
-jumatate pahar lapte
-jumatate pahar iaurt
-1 drojdie de bere(uscata am folosit eu)
-2 linguri zahar
-2 linguri ulei
-2 pliculete zahar vanilat
-faina cat cuprinde
Preparam aluatul din igredientele de mai sus si il lasam la crescut aprox o ora.
Compozitia:
Dam dovleacul prin razatoare,il punem la calit la foc mic cu 3-4 linguri unt,un pahar de apa,o esenta rom,scortisoara ,1 cana jumatate de zahar si stafide.Gustati din copozitie daca mai trebuie zahar sau in functie de gustul dvs alte mirodenii. Cand a scazut zeama care si-o lasa dovleacul luam de pe foc si lasam la racit.In acest timp aluatul nostru este la crescut.
Intr-o tava de cuptor asezam o hartie de copt,intindem o foaie de aluat,punem compozitia de dovleac,presaram eventual nuca prajita putin(optional) si intindem si ce-a de-a doua foaie de aluat.
Bagam placinta la cuptorul preincalzit la 180 -200 grade, in partea de sus si o lasam circa 30-40 min.Pana s-a rumenit si sus si jos.Verificati!!! timpul de coacere poate varia in functie de cuptorul fiecareia.Dupa ce s-a racit placintica o presaram cu zahar pudra.
Pofta buna!
8 comentarii:
ce usor se face!...
Numai buna pentru miine de "Thanksgiving Day"!Te asteapta un premiu la mine!XOXO
ff buna placinta
te asteapta un premiu la mine!
Multumesc mult pentru premii fetelor!!!Va pupic!!!!! :))
cam cat dovleac se pune ca nu e specificat..
Craciun fericit, multa liniste in suflet si multe bucurii!! Un An Nou plin de impliniri!! La Multi Ani!!
Eu am dat prin razatoare un dovleac mic!
Multumesc mult Iulia!La multi ani,multa fericire si numai impliniri!Pupici!
Trimiteți un comentariu