Ingrediente:
-un piept de pui dezosat
-un ardei gras rosu
-un ardei gras verde
-un ardei gras galben
-1 rosie mare
-2,3 fire ceapa verde
-1 capatana usturoi
-2 morcovi fierti,dar nu foarte tare
-porumb tanar
-orez cu bob lung
-seminte de susan
-ulei de masline ,daca nu avem punem ulei de floarea soarelui
-sare,piper,putin curry,boia dulce,putin ghimbir ras
-sos de soia
Modul de preparare:
Punem in wok la calit usturoiul taiat marunt.Daca nu avem wok,folosim o cratita adanca de care nu se lipeste mancarea..teflonata.Dupa ce s-a calit usturoiul adaugam pieptul de pui taiat fasii de grosimea unui deget.Intre timp punem orezul la fiert;vedem pe punga timpul de fierbere.Dupa ce a fiert il scurgem de apa ramasa.
Cand a inceput puiul sa prinda culoare aurie adaugam legumele taiate.Ardeiul trebuie taiat in fasii subtiri,rosia cubulete,morcovul feliute subtiri,ceapa tocata marunt si porumbul tanar taiat pe din doua pe lungimea lui (eu nu am pus de aceasta data pentru ca nu am gasit).Mai adaugam ulei,sare,piper dupa gust,putin curry,o lingurita boia dulce si ghimbirul ras.Daca ne place mancarea picanta punem in loc de boia dulce boia iute.
Dupa ce s-au inmuiat legumele oprim focul si asezam platoul in felul urmator: primul strat de orez,apoi legumele cu puiul,presaram seminte de susan si sosul de soia din abundenta.Sosul de soia se presara cand legumele sunt fierbinti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu