Retete de la voi!!!

Daca vreti sa va impartasiti o anumita reteta culinara de care sunteti mandrii si care cosiderati ca este foarte,foarte buna va astept sa mi-o trimiteti pe adresa de email retetedelicioase@yahoo.com . Eu o voi posta pe acest blog specificand prenumele si orasul persoanei care a trimis-o. Astept cu interes email-urile voastre!

11 oct. 2008

Negresa

Avem nevoie de:
-1/2 kg zahar tos
-un pachet de unt
-2 linguri cacao+50 g
-1/2 cana lapte
-4 oua
-100 g nuci sau alune
-200 g faina
-1 plic praf de copt
-1 esenta rom
Modul de preparare:
Zaharul,untul,laptele si cele 2 linguri de cacao se topesc la foc mic pana dau in clocot.Din aceasta compozitie se scot 15 linguri si se pun deoparte.Restul se raceste si apoi se adauga cele 4 galbenusuri,pe rand amestecand in continu.Se bat albusurile spuma si se adauga alternativ faina ,praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie si nucile maruntite.Compozitia se toarna intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Se coace la foc potrivit.Este gata cand se dezlipeste de pe margini.
Cele 15 linguri pastrate se pun la foc cu cele 50 g cacao si se dau in 2,3 clocote.Aceasta crema se toarna peste prajitura imediat ce o scoatem de la cuptor.Intindem crema si o dam la rece.Inainte sa o servim taiem Negresa patratele.
Pofta buna!

2 comentarii:

Unknown spunea...

Hello,I read your message because I understand your language but I don't know to write in spanish.
I just finished to visit your blogs ..the photos are very nice and I will visit them also in the future.Have a nice day!!! :))

Mona spunea...

am trecut sa te salut, si sa-ti doresc un sfarsit de saptamana cat mai frumos..
te pup :)

ps. delicioasa negresa aceasta..

Prieteni...:))